Festival-innovaties

Vandaag in Eyeopeners met Mark Beekhuis: Innofest zet festivals in als living labs voor innovatie. Wat hebben ze allemaal geleerd dit seizoen? We gaan het onder andere hebben over de mogelijkheden van het LoRa-netwerk, beschermende festivalmatten van vezelhennep en de Eco Coin.

Een festival is een tijdelijke mini-maatschappij. Net als in het echt, kom je er uitdagingen tegen rondom energie, afval, eten, bewegen en slapen. Dat maakt festivals een perfecte testomgeving voor prototypes en experimentele technieken, meent Innofest. We spreken directeur Anna van Nunen over het festivalseizoen (tot nu toe).

Loratec

Eén van de projecten van dit jaar is dat van Loratec. Zij hebben hun pijlers gericht op het gebruik van het LoRa-netwerk: een vrij toegankelijk netwerk waardoor bepaalde data kan worden gedeeld. Zo kan logistiek management op festivals worden verbeterd door met behulp van track & tracing logistieke stromen te monitoren. Op een drietal festivals gingen de eerste testen live, was het een succes? Loratec bij BNR Eyeopeners
Namens Loratec is Inou Heideman in de uitzending. Zij vertelt over de festivals-innovaties van Loratec, de verschillende testen die Loratec gedaan heeft; onder meer op Welcome to the Village, en de testen die Loratec nog gaat doen op Into the Great Wide Open.

Wilt u het item van BNR Eyeopeners, met onder andere Loratec, terug luisteren?
Dat kan door te klikken op het logo hiernaast.

 

Het originele artikel verscheen op 22 augustus 2017 op de website van BNR Eyeopeners: zie hier.