Nieuws

Loratec krijgt steeds meer bekendheid!
In de afgelopen tijd hebben diverse media aandacht aan ons of onze projecten besteedt; een overzicht hiervan vindt u hieronder.

 

In de rubriek #Doorbrekers: Inou Heideman van Loratec.

Het bedrijf Loratec maakt een vliegende start door. Nadat het anderhalf jaar geleden met drie mensen begon, is dit aantal intussen verdubbeld naar zes. Maar veel belangrijker: het is de manier waarop het aan de weg timmert.

Wilt u dit artikel verder lezen? Dat kan hier.

 
Dit keer in BNR Eyeopeners: Innofest zet festivals in als living labs voor innovatie. Wat hebben ze allemaal geleerd dit seizoen? We gaan het onder andere hebben over de mogelijkheden van het LoRa-netwerk met Loratec, praten over beschermende festivalmatten van vezelhennep en de Eco Coin.

Wilt u het item nalezen en terugluisteren? Dat kan hier.
Afvalinzamelaars hoeven voortaan niet meer langs bijna lege prullenbakken te rijden of juist overvolle bakken aan te treffen waar het vuil al overal rondzwerft. Drie Winterswijkse bedrijven, Grijsen park & straatdesign, Loratec en Hibernis, hebben samen een slimme prullenbak ontwikkeld, die gemeenten van overvolle prullenbakken kan afhelpen en ze ook onnodige uren en benzine kan sparen.

Wilt u het hele artikel lezen? Dat kan hier.
 
Moeder is gevallen. Het lukt haar niet om de telefoon te bereiken en daardoor duurt het lang voordat ze gevonden wordt. Dit scenario zou er heel anders kunnen uitzien als het ligt aan het jonge Winterswijkse bedrijf Loratec. Op dit moment werkt Loratec aan een ambitieus project genaamd Smart Nurturing, waarbij sensoren automatisch alarm slaan als er iets mis lijkt te zijn in huis.

Wilt u dit artikel zelf nalezen? Dat kan hier.
Laat jonge honden los op techniek en er komt heel wat naar boven. In Winterswijk zit tegenwoordig zo’n clubje, dat hard aan de weg timmert met hun kennis van sensortechniek. Zij maken dankbaar gebruik van LoRa. 

Wilt u het artikel teruglezen? Dat kan hier.