Over ons

Voorbij zijn de dagen dat de enige plaatsen waar u online kon gaan uw huis, school, kantoor, de bibliotheek of een internetcafé waren. De internettoegang was beperkt en de enige plaatsen waar we mensen met laptops zagen ronddragen en overal in de film toegang hadden tot internet.

Tegenwoordig kan men echter vrijwel overal verbinding maken met internet zolang er een wifi-netwerk in de buurt is. Als u niet bekend bent met hoe u verbinding kunt maken met een draadloos netwerk bij u in de buurt, dan zijn hier enkele eenvoudige tips.

Voordat u verbinding kunt maken met een wifi-netwerk, moet u ervoor zorgen dat uw computer of laptop de juiste hardware heeft om dit te doen. De meeste nieuwe laptops hebben ingebouwde hardware om wifi-signalen te detecteren. Als dat niet het geval is, kunt u nog steeds verbinding maken met een draadloos netwerk door een afzonderlijke draadloze adapter aan te schaffen die u in de kaartsleuf van een computer of een USB-poort kunt steken.

U moet het nog steeds installeren door de instructies te volgen die erbij worden geleverd. Zodra de draadloze adapter correct is geïnstalleerd, zou uw computer elk wifi-netwerk in uw buurt moeten kunnen detecteren.

Wanneer u uw computer aanzet en geen wifi-netwerk hebt gespecificeerd, verschijnt er gewoonlijk een dialoogvenster met de beschikbare netwerken die het kan detecteren en met de vraag met welk netwerk u verbinding wilt maken.

Zoals we eerder hebben besproken, kunnen oudere computers de netwerken mogelijk niet detecteren, tenzij een draadloze adapter correct is geïnstalleerd.