De beveiliging van uw WiFi-netwerk verbeteren

Een draadloos thuisnetwerk biedt veel voordelen – het hele gezin heeft tegelijkertijd toegang tot het internet, u een laptop overal binnen de straal van het draadloze netwerk gebruiken, waardoor u wordt bevrijd van fysieke beperkingen, u hoeft cat-5-bekabeling niet door uw hele huis te rijgen (ook geen gaten in de muur!) – maar een WiFi-netwerk brengt ook zijn eigen set beveiligingsproblemen met zich mee. De volgende aanbevelingen specificeren de stappen die moeten worden genomen om de beveiliging van uw WiFi-netwerk te verbeteren.

WiFi-signalen stralen uit vanaf de router of het toegangspunt, zodat het zo centraal mogelijk positioneren van het toegangsapparaat twee doelstellingen bereikt. Ten eerste zorgt het ervoor dat het WiFi-signaal alle gebieden in uw huis zal bereiken, en ten tweede zal het de hoeveelheid signaallekkage buiten uw woning minimaliseren. Dit is belangrijk om de kans op drive-by toegang tot uw systeem te minimaliseren. Als uw signaal kan worden benaderd door iemand op straat, kan het worden gedetecteerd en uitgebuit door gewetenloze mensen, en als uw netwerkbeveiliging niet voldoende is, kunnen ze zelfs toegang krijgen tot uw vertrouwelijke informatie.

Alle WiFi-apparatuur ondersteunt een vorm van versleuteling waardoor berichten die via een draadloos netwerk worden verzonden, minder snel worden gelezen door een externe entiteit. Beschikbare encryptie regelingen variëren, met WEP wordt de zwakste (en oudste) en WPA – en nu WPA2 – sterker en beter. U echter niet mixen en matchen, omdat alle WiFi-apparaten in uw netwerk hetzelfde versleutelingsschema moeten gebruiken. WEP misschien niet zo goed als de WPA-instellingen, maar vergeet niet dat het veel beter dan helemaal geen encryptie.

Een Access Point of Router is het hart van een wi-wifi-netwerk thuis. Deze komen uit de fabriek met standaard beheerder gebruikersnamen en wachtwoorden. Fabrikanten stellen zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord van het account in de fabriek in. Met het beheerdersaccount kan een gebruiker netwerkadressen en accountgegevens invoeren. De gebruikersnaam is vaak gewoon het woord admin of beheerder.

Ontdek hoe u uw iPod Touch eenvoudig verbinden met een WiFi-netwerk

Het succesvol verbinden van uw Apple iPod Touch met een draadloos WiFi-netwerk kan een echte uitdaging zijn. Veel eigenaren vinden het proces moeilijk en frustrerend. Dit is voornamelijk te wijten aan de overvloedige keuzes beschikbaar voor draadloze standaarden en beveiligingsprotocollen die kunnen worden gebruikt voor het opzetten en beveiligen van netwerken.

Waarom is verbinding maken met een WiFi-netwerk een uitdaging?

Een WiFi-compatibel apparaat garandeert niet dat het zal werken met elk netwerk dat beschikbaar is. Draadloze verbindingen kunnen op veel verschillende manieren worden ingesteld en geconfigureerd. Het belangrijkste punt om te begrijpen is dat de WiFi-instellingen op uw apparaat compatibel moeten zijn met de instellingen van het netwerk. De belangrijkste standaarden die compatibel moeten zijn, zijn het communicatieprotocol en het beveiligingsprotocol. Er zijn velen om uit te kiezen gezien het feit dat deze normen historisch zijn geëvolueerd gedurende vele jaren.

De iPod Touch kan alleen verbinding maken met WiFi-netwerken die zijn gebaseerd op draadloze standaarden. Als de beveiliging ook is geconfigureerd op het draadloze netwerk, moet hetzelfde beveiligingsprotocol dat wordt gebruikt, ook op het apparaat worden ingesteld om een beveiligde verbinding mogelijk te maken. De uitzondering op deze regel is waar een WiFi-netwerk is ingesteld zonder beveiliging en open staat voor alle WiFi-apparaten. Deze worden “Gratis WiFi Hot Spots” genoemd en worden aangeboden door bedrijven zoals een stimulans om hun winkels te bezoeken.

Verbinding maken met een gratis WiFi-netwerk is eenvoudig, maar verbinding maken met een veilig draadloos thuis- of bedrijfsnetwerk vereist enige technische kennis. U moet weten welk beveiligingsprotocol met het netwerk wordt gebruikt als het is beveiligd, de netwerknaam (of id) en het wachtwoord om verbinding mee te maken. Als u het netwerk niet thuis of op kantoor hebt ingesteld, moet u de gegevens verkrijgen om zich aan te melden bij de persoon die het netwerk heeft ingesteld of hulp zoeken bij de beheerder van het netwerk.

Verbinding maken met een WiFi-netwerk

WiFi heeft de manier waarop we toegang tot het internet veranderd. Voordat het langs kwam, betekende online komen ofwel toegang tot het netwerk vanuit huis, school, kantoor, of misschien ergens een internetcafé. Met WiFi, deze dagen is het zo veel anders. Nu u toegang tot het internet waar er een WiFi-signaal. Als je niet zeker weet waar het allemaal om gaat, lees dan verder. Hoe maakt men verbinding met een WiFi-netwerk?

Als u eigenaar bent van een draagbare computer, zoals een laptop, moet u eerst controleren of uw laptop WiFi-ingeschakeld is. De meeste nieuwere versies hebben ingebouwde WiFi detectoren en dus zal detecteren elk draadloos netwerk in de buurt. Als die van jou dat niet doet, kun je een draadloze adapter kopen die kan worden aangesloten op een van de USB-poorten op je computer.

U moet alle software installeren die bij uw draadloze adapter wordt geleverd. Zodra dit is gedaan, controleren om te zien of de bestuurders een bestaand WiFi-netwerk kunnen detecteren.

Er moet een WiFi-pictogram worden weergegeven wanneer u uw laptop inschakelt binnen een wifi-zone. De meeste besturingssystemen openen een dialoogvenster met de vraag om te selecteren met welk netwerk u verbinding wilt maken. Vraag het aan de systeembeheerder of iemand die verantwoordelijk is voor het wachtwoord voor het geval dit nodig is.

Sommige oudere pc’s en laptops kunnen mogelijk geen WiFi-netwerk detecteren, tenzij u de draadloze adapter gebruikt en de software installeert. Als er tal van WiFi-netwerken beschikbaar zijn in uw locatie, wordt deze in het dialoogvenster weergegeven en wordt ook de sterkte van hun signaal weergegeven. Hoe meer balken er zijn, hoe sterker het signaal en hoe beter de netwerkverbinding.

Sommige netwerken zijn echter privé en vereisen een wachtwoord voordat u verbinding maken. Tenzij u het wachtwoord hebt, u niet deelnemen aan deze netwerken. Zodra u het WiFi-netwerk hebt geselecteerd, klikt u op de knop Verbinden en u toegang krijgen tot internet.