Het succesvol verbinden van uw Apple iPod Touch met een draadloos WiFi-netwerk kan een echte uitdaging zijn. Veel eigenaren vinden het proces moeilijk en frustrerend. Dit is voornamelijk te wijten aan de overvloedige keuzes beschikbaar voor draadloze standaarden en beveiligingsprotocollen die kunnen worden gebruikt voor het opzetten en beveiligen van netwerken.

Waarom is verbinding maken met een WiFi-netwerk een uitdaging?

Een WiFi-compatibel apparaat garandeert niet dat het zal werken met elk netwerk dat beschikbaar is. Draadloze verbindingen kunnen op veel verschillende manieren worden ingesteld en geconfigureerd. Het belangrijkste punt om te begrijpen is dat de WiFi-instellingen op uw apparaat compatibel moeten zijn met de instellingen van het netwerk. De belangrijkste standaarden die compatibel moeten zijn, zijn het communicatieprotocol en het beveiligingsprotocol. Er zijn velen om uit te kiezen gezien het feit dat deze normen historisch zijn geƫvolueerd gedurende vele jaren.

De iPod Touch kan alleen verbinding maken met WiFi-netwerken die zijn gebaseerd op draadloze standaarden. Als de beveiliging ook is geconfigureerd op het draadloze netwerk, moet hetzelfde beveiligingsprotocol dat wordt gebruikt, ook op het apparaat worden ingesteld om een beveiligde verbinding mogelijk te maken. De uitzondering op deze regel is waar een WiFi-netwerk is ingesteld zonder beveiliging en open staat voor alle WiFi-apparaten. Deze worden “Gratis WiFi Hot Spots” genoemd en worden aangeboden door bedrijven zoals een stimulans om hun winkels te bezoeken.

Verbinding maken met een gratis WiFi-netwerk is eenvoudig, maar verbinding maken met een veilig draadloos thuis- of bedrijfsnetwerk vereist enige technische kennis. U moet weten welk beveiligingsprotocol met het netwerk wordt gebruikt als het is beveiligd, de netwerknaam (of id) en het wachtwoord om verbinding mee te maken. Als u het netwerk niet thuis of op kantoor hebt ingesteld, moet u de gegevens verkrijgen om zich aan te melden bij de persoon die het netwerk heeft ingesteld of hulp zoeken bij de beheerder van het netwerk.