WiFi heeft de manier waarop we toegang tot het internet veranderd. Voordat het langs kwam, betekende online komen ofwel toegang tot het netwerk vanuit huis, school, kantoor, of misschien ergens een internetcafé. Met WiFi, deze dagen is het zo veel anders. Nu u toegang tot het internet waar er een WiFi-signaal. Als je niet zeker weet waar het allemaal om gaat, lees dan verder. Hoe maakt men verbinding met een WiFi-netwerk?

Als u eigenaar bent van een draagbare computer, zoals een laptop, moet u eerst controleren of uw laptop WiFi-ingeschakeld is. De meeste nieuwere versies hebben ingebouwde WiFi detectoren en dus zal detecteren elk draadloos netwerk in de buurt. Als die van jou dat niet doet, kun je een draadloze adapter kopen die kan worden aangesloten op een van de USB-poorten op je computer.

U moet alle software installeren die bij uw draadloze adapter wordt geleverd. Zodra dit is gedaan, controleren om te zien of de bestuurders een bestaand WiFi-netwerk kunnen detecteren.

Er moet een WiFi-pictogram worden weergegeven wanneer u uw laptop inschakelt binnen een wifi-zone. De meeste besturingssystemen openen een dialoogvenster met de vraag om te selecteren met welk netwerk u verbinding wilt maken. Vraag het aan de systeembeheerder of iemand die verantwoordelijk is voor het wachtwoord voor het geval dit nodig is.

Sommige oudere pc’s en laptops kunnen mogelijk geen WiFi-netwerk detecteren, tenzij u de draadloze adapter gebruikt en de software installeert. Als er tal van WiFi-netwerken beschikbaar zijn in uw locatie, wordt deze in het dialoogvenster weergegeven en wordt ook de sterkte van hun signaal weergegeven. Hoe meer balken er zijn, hoe sterker het signaal en hoe beter de netwerkverbinding.

Sommige netwerken zijn echter privé en vereisen een wachtwoord voordat u verbinding maken. Tenzij u het wachtwoord hebt, u niet deelnemen aan deze netwerken. Zodra u het WiFi-netwerk hebt geselecteerd, klikt u op de knop Verbinden en u toegang krijgen tot internet.